Ziua Nationala a Armeniei

Mai efervescentă ca oricând, întreaga comunitate armeană din Constanța a sărbătorit Ziua Naționala a Armeniei, cu entuziasmul său binecunoscut, cu bucuria de a fi laolaltă. Imnul național a răsunat glorios în interpretarea deosebită a Cristinei Odabashean, poeziile recitate de Alis Avachian și micuța Mariam Khachatryan ne-au mișcat într-un mod special, iar glasul minunat al Dnei Preotesei Armnine Khachatryan ne-a umplut sufletele de fericire ! Însă anul acesta comunitatea armeană a Constanței a încercat și a și reușit ca într-un timp extrem de scurt să închege o trupă de dans, NAIRI,  care, după doar câteva repetiții a avut într-adevăr o prestație specială.

Dna profesor Arșaluis Sarchizian Gurău ne-a oferit o scută, dar deosebit de informată istorie, a uneia dintre emblemele Armeniei – Cognacul Ararat. Dorim să îi transmitem și pe această cale dnei profesor toată recunoștința noastră pentru toate eforturile, dăruirea cu care și-a dedicat și își dedică o bună parte a vieții comunității armene. Totodată a fost într-adevăr un moment de bucurie faptul că acestă implicare atât de importantă a dnei profesor a fost recunoscută și de Ministerul Diasporei al Republicii Armenia care i-a acordat o diplomă de recunoaștere a activității înmânată de Dl Președinte U.A.R. Constanța, Liviu Merdinian. Alături de Dna Gurău au mai fost premiați Dl Prof. Dr. Garabet Kumbetlian și Dl. Prof. Dr. Michael Kircor.

Părintele paroh Oshakan Khachatryan, după binecuvântarea rostită în deschiderea evenimentului a rostit câteva cuvinte asupra însemnătății istorice a acestei zile.

Dl Președinte Liviu Merdinian a amintit câteva din proiectele pe care U.A.R. Constanța și le propune pentru viitor, proiecte ambițioase, care vor avea un impact deosebit asupra orașului, toate cu și pentru comunitatea armeană constănțeană.

Ziua s-a încheiat festiv, cu o serbare câmpenească în aer liber, în locația U.A.R. din str. Primăverii, unde numeroasa adunare a serbat această zi cu totul și cu totul specială !

 

Luiza Terzian