Cu ocazia zilei de 26 Iunie,  Ziua Drapelului Naţional, în municipiul Constanţa, se organizează o serie de activităţi menite să marcheze acest moment important pentru istoria românilor.

Evenimentul a debutat printr-un ceremonial militar şi religios, organizat la nivelul garnizoanei Constanţa, pe faleza din faţa Comandamentului Flotei. Printre alţii, au fost prezenţi prefectul Adrian Nicolaescu, preşedintele CJC şi vicepreşedinţii, Mariana Gâju, Elena Frâncu

Ziua Drapelului Național a fost proclamată prin Legea nr. 96 din 20 mai 1998, pentru a marca ziua de 26 iunie 1848, când Guvernul revoluționar a decretat ca Tricolorul – roșu, galben și albastru – să reprezinte steagul național al tuturor românilor; cele trei culori împărțite în mod egal reprezintă principiul egalității, orientarea culorilor în sus semnifică verticalitatea, cifra trei este numărul perfect, pe lângă țara noastră mai existând alte trei țări europene tradiționale cu steagul tripartit în mod egal și vertical: Franța, Italia și Belgia.

armenian-20Uniunea Armenilor din România, Sucursala Constanța a participat la acest eveniment prin prezența Dlui Președinte Liviu Merdinian.