Cu ocazia Zilei Internaţionale a Dansului, sărbătorită în fiecare an pe 29 aprilie, Uniunea Elenă din România şi Ansamblul Elpis al Comunităţii Elene „Elpis” din Constanţa, membru al Consiliului Internaţional al Dansului (CID), au organizat sâmbătă, 29 aprilie 2017, începând cu ora 17.00, la Sala Mare a Casei de Cultură din Constanţa, un spectacol dedicat acestui eveniment.

d1Pe scena generoasă a Casei de Cultură au evoluat diverse ansambluri, şcoli de dans, precum şi mulţi alţi invitaţi care au încântat privirile şi sufletele spectatorilor. Trupa de dansuri “Nairi”, a comunității armene din Constanța a participat cu deosebit succes la acest spectacol, iar efortul lor a fost răspătit cu binemeritate aplauze. Sub îndrumarea și coregrafia dnei preotese Armine Khachatryan, momentul artistic oferit de „Nairi” a sădit în sufletele celor prezenți admirația pentru muzica și dansul armenesc.

Ineditul acestui spectacol a fost oferit de micuța Mariam Khachatryan care, la nici 6 ani, a susținut singură un dans armenesc cu o măiestrie ieșită din comun. Încă o dată, Constanța a fost inundată de muzica și dansul armenesc, de frumusețea portului, de dăruirea cu care, comunitatea armeană reușește să devină vizibilă și prezentă în peisajul cultural dobrogean.

Luiza Terzian