Copiii reprezintă nemurirea nostră. Sunt ceea ce avem mai scump, mai drag, mai de preț. Ca și comunitate etnică întru-un spațiu gazdă, ei însă sunt mai mult decât atât. Ei reprezintă continuarea etniei, prin păstrarea identității naționale, modul ei de a dăinui peste veacuri.

Copiii armeni din Constanța învață limba armeană, istoria și obiceiurile străbune și cresc astfel împreună, ca într-o familie. Sunt la vâsta jocului și prin joc își construiesc fundația pentru a se transforma în adulți continuatori ai unei comunități unite, iubite și respectate pretutindeni.

ziua-copiilor

Uniunea Armenilor din România, Sucursala Constanța, se preocupă continuu pentru a le oferi cadrul cel mai bun în care ei să primească sentimentul apartenenței la etnia armeană și face toate eforturile ca, de fiecare dată și cu orice prilej să îi adune, să îi sprijine, să îi educe în valorile armenești.

1 iunie, Ziua Copilului a fost sărbătorită și anul acesta în cadrul comunității armene din Constanța și, ca de fiecare dată, copii, părinți si bunici s-au bucurat împreună! Magicieni și personaje din basme i-au antrenat pe copii în jocuri și concursuri interactive. Râsetele lor au umplut cerul și iarba de sub tălpile lor i-a legănat bucuroasă. Ca la orice zi festivă, sărbătoriții au primit cadouri, au cântat în cor „Mulți ani trăiască”și s-au înfruptat din tortul comandat special pentru ei!

Încă o zi minunată, o aniversare specială, trăiască ei! Copiii noștri! La mulți ani!

 

Luiza Terzian