Targ de binefacere Constanta

În cadrul manifestărilor de cultură estivale, intrate déjà în tradiția orașului, Constanța  a găzduit sâmbătă, 20 mai a.c.  Târgul de binefacere  SĂ DĂRUIM ÎMPREUNĂ (ediția a X-a), acțiune organizată și desfășurată la inițiativa și sub patronajul Instituției Prefectului – Constanța.

Evenimentul a avut loc în incinta  mall-ului „Vivo” și a avut ca scop strângerea de fonduri în vederea susținerii unor cabinete școlare. Au participat colective de voluntari din partea minoritățior naționale din județ.:greci, armeni, turci, rusi, lipoveni, bulgari etc.

Sumele au fost donate către Instituția Prefectului – Constanța, spre a fi distribuite corespunzător obiectivului acțiunii.

Din partea U.A.R. – sucursala Constanța – a fost prezent dr. Liviu Merdinian, președintele sucursalei locale. Au mai participat: domnișoarele Karina Boiagian și Alis Avachian (purtând un frumos costum național armenesc), doamna Vartanuș  Avachian și doamna preoteasă Armine Khachatryan care au pus în vânzare cărți de autori armeni, dar și preparate tradiționale armenești pregătite de doamnele din comunitatea armeană, dar și obiecte handmade realizate de doamna preoteasă.  Au fost expuse, de asemenea, plachete de piatră cu reprezentări ale Farului Genovez (arhitectură de sorginte și autor armean), Casei cu Lei (aparținând unui alt armean, fruntaș al comunității locale de odinioară, Dikran Emirzian), Bisericii Armene din Constanța și Siglei U.A.R.

Cu bucurie mentionam faptul ca armenii constanteni, prezenti pentru a doua oara la acest targ de binefacere, au dublat fata de anul precedent suma stransa din vanzarea preparatelor si obiectelor expuse, suma donata Institutiei Prefectului in scopuri caritabile.

 

Luiza Terzian