Aram Nita – un talent care ne face cinste

Comunitatea armeană din România a dat, de-a lungul istoriei personalități realmente remarcabile, care au rămas în conștiinta a generații întregi, în știință, artă sau politică. Sunt nume cu care ne mândrim și pe care le amintim cu respect și eternă considerație. Este însă cu atât mai remarcabil ca la aproape 14 ani, Aram Marius Niță reprezintă pentru noi, etnicii armeni, un exemplu de talent și succes deopotrivă.

Elev al Colegiului de Arte Regina Maria din Constanța, Aram Niță are un palmares impresionant de premii pentru interpretare artistică începând de la nici 7 ani și continuă să ne încânte cu virtuozitatea și sensibilitatea sa, însuflețind o claviatură, născând în noi, simpli ascultători, emoția unică a unui talent de excepție, oferindu-ne șansa de a trăi sublim alături de pianul lui.

Urmează totodată și cursurile de limbă armeană și ne reprezintă constant ca etnie în toate manifestările culturale și artistice ale comunității armene din Constanța, de fiecare dată entuziast, mereu surâzător și transmite bucuria unei interpretări excepționale.

Prin el, trăim viitorul nostru ca etnie, prin el ne înălțăm spre o lume frumoasă și pură, prin el, cunoaștem bucuria vremurilor ce vor veni!

Luiza Terzian