Jazz, ritmuri armenești și bună dispoziție în Piața Ovidiu

La Constanța,  Jazz, ritmuri armenești și bună dispoziție în Piața Ovidiu

Joi seara, Piața Ovidiu din Constanța a fost inundată de o mulțime de oameni și acorduri de muzică bună.  UAR – sucursala Constanța, cu sprijinul Primăriei Municipiului Constanța a organizat în piațeta din centrul orașului un concert sub denumirea ”Seară de jazz”, eveniment susținut de trupa ”Jazz Band”.
Muzicienii trupei s-au reunit special pentru acest eveniment, iar concertul a implicat elemente armenești (piese cu influențe din fondul muzical tradițional armenesc), cu scopul de a face cunoscută publicului larg cultura armenilor. De asemenea, seara de jazz a fost punctată și de ritmuri clasice, funky, bossa nova și smooth jazz.

Trupa ”Jazz Band” a beneficiat de îndrumarea lui Romeo Ispas, armean constănțean- solist vocal totodată, tot la voce de Elena Gatcin (din Republica Moldova), la clape – Aurelian Radu, bass – Robert Nicolae și percuție – Cristian Zaval. A fost un spectacol reușit, ce a delectat publicul numeros strâns în piață, cu solo-uri profesioniste susținute la clape de Aurelian Radu (ce a lăsat o impresie deosebită celor prezenți), la bass de Robert Nicolae și cu o solistă cu voce nemaipomenită ca Elena Gatcin, plină de nerv, ritm și bună dispoziție. Concertul a fost divers, plăcut, antrenant, iar aplauzele și aprecierile au fost pe măsură.

Aceasta este o ”recidivare” binevenită a manifestărilor culturale de acest gen organizate de UAR- Constanța, o primă ediție fiind organizată, în luna august a anului trecut, în Parcul Tăbăcărie din oraș, cu denumirea ”Jazz în parc”. Președintele filialei constănțene a Uniunii Armenilor, Liviu Merdinian este hotărât să continue organizarea proiectelor de acest fel, având în vedere reacțiile pozitive primite după fiecare eveniment de gen.

20170831_190711”Este a doua manifestare artistică ce implică muzica de jazz, care văd că este foarte bine primită de publicul de la malul mării. La concertul de acum ne așteptam să vină aproximativ 500 de oameni, însă până la urmă, s-au strâns aproape 1000 de persoane, ceea ce a fost peste așteptările noastre. Oamenii strânși la concert au fost foarte încântați și au venit și mi-au mulțumit la final pentru ceea ce le-am oferit. Faptul nu poate decât să mă bucure foarte mult și să mă încurajeze să încerc să fac o tradiție în acest sens. De aceea, la anul, vrem să organizăm un festival de jazz, desfășurat pe mai multe zile, sperăm cel puțin cu același succes pe care l-am avut și până acum.”, a afirmat Liviu Merdinian, președintele UAR-Constanța.

La ”Seara de jazz” au participat reprezentanți ai altor comunități etnice,  precum Anton Traian Antoniadis, președintele comunității elene din Constanța, Sorin Lucian Ionescu, președintele comunității evreiești Constanța, Mihnea Hagiu, vicepreședintele comunității elene constănțene, dar și oameni de cultură și iubitori de jazz.

 

Gabriela Gevelegean