In descoperirea naturii adormite

La inceput de vacanță  pe 2  iulie  , Uniunea Armenilor constănțeni a organizat o călătorie în universul naturii adormite care se află la Muzeul ˶Grigore Antipa˝ din București.

Sâmbăta dimineață,grupul micuților curioși, aștepta punctual pornirea la drum, impreuna cu parintii, alaturi de  Cristina Merdinian și Alice Semedichian Platon in calitate de ghizi și mămici.

Cei 200 și ceva de km  au fost parcurși pe nerăsuflate pentru că a fost momentul cunoșterii  reciproce mai îndeaproape a celor mici cât și a celor mari,după care au urmat momente de muzică interpretată live, glume, ghicitori, întrebări și răspunsuri. În plus, îmbogătirea cunoștințelor de limbă armeană pe tematica animalelor.Mulțumim pe această cale ajutorului dat de vorbitorii nativi.

antipa
Și in jur de miezul zilei grupul de descoperitori își făcea intrarea in lumea adormită a animalelor și a păsărilor și insectelor multicolore care așteptau în sute de vitrine privirile lor curioase . Ba chiar s-au plimbat și într-o peșteră.

Pe de o parte, au fost impresionați de un schelet de elefant înalt de aproape  5 metri care este unic în lume și de un păianjen adevărat de jumătate de metru de o puzderie de maimuțe sau de sute de păsări colorate.Pe de altă parte, meduze,viermișori,insecte, reptile(broscuțe,șerpi, chiar și crocodili) și pești de toate formele și culorile( de exemplu pești zburători sau temuții pirania).In plus, călătoria le-a facilitat și intâlnirea cu mumiile din Egipt sau din Peru, ba mai mult chiar și posibilitatea de a admira adevărații samurai din îndepărtata Japonie și amerindienii din Australia.

antipa2                  În concluzie, aceasta călătorie le-a reamintit nu numai ca vietățile sunt uimitoare, dar  că și modul  și  mediul  în care trăiește fiecare precum și  obiceiurile lor de viață sunt  uimitoare și pline de povești.Astfel vor indrăgi din ce în ce mai mult natura cu tot ce are ea fascinant și captivant.

Alice Semedichian Platon