Casa Experimentelor este un concept modern în care copiii învață prin joc, prin implicarea lor activă, prin interacțiunea cu ceilalți. Experimentele interactive variate creează contextul în care este posibilă experimentarea personală a fenomenelor şi explorarea unor situaţii noi şi de a pune întrebări. De fapt, principiul este de „a învăţa făcând” într-o manieră distractivă. 

casa-experimentelor3Uniunea Armenilor din România, sucursala Constanța, își îndreaptă atenția constant și continuu către tânăra generația care, prin acest gen de acțiuni să facă posibilă o cât mai strânsă apropiere între copii, între generații în scopul creării unei legături solide încă de la vârste fragede între cei mai tineri membri ai comunității.

Sâmbătă, 5 noiembrie 2016, cei mici au avut astfel șansa de a fi împreună în a explora, a descoperi, a învăța și mai ales a fi împreună în acest loc minunat. Alături de părinții lor, au petrecut două ore pline de surprize și de inedit! Astfel, în afară de cursurile de limbă armeană pe care le frecventează în fiecare săptămână, au participat la o expediție în lumea științei care s-a dovedit a fi un mod încântător de fi încă o dată împreună.

Luiza Terzian